Avrupa Konseyi'nin Çocukları Her Türlü Şiddetden Koruma Projesi - WWW - Wild Web Woods

Monaco ve Finlandiya hükümetlerinin finansal desteğiyle Avrupa Konseyi, "Çocuklar İçin Çocuklarla Birlikte bir Avrupa İnşa Edelim" programının bir parçası olarak, www.wildwebwodds.org isimli bir oyun sitesi kurdu.

Konsey'in burdaki amacı, 7 - 10 yaş arası çocukların oyun oynarken bir yandan da interneti anlamalarına yardımcı olup onların akıllı birer internet kullanıcısı olmaları için gerekli bilgileri vermek.

Peki oyundaki amacımız nedir?
Amaç eğlence, barış ve özgürlük kenti olan "E Kenti" ne ulaşabilmek. Kente ulaşabilmek içinde www-wild web woods'u yani vahşi web ormanını aşmak gerekiyor.

Bu maceralı (!) yolculuk sırasında da, (B)ilgi, (G)izlilik, (G)üvenlik ve (F)arkındalık jetonlarını topluyoruz.

Siteye girdiğimizde tüm bu bilgileri bize veren w@b adlı bir de örümcek kardeş var:) Ayrıca bu kardeş bize oyuna başlamadan önce Bilgisayarımızı modeme ve her ikisini de prize bağlamamızı hatırlatıyor ve bu işlemleri ekranda size yaptırıyor.

Şimdi bu bahsi geçen 7 - 10 yaş grubu çocukların oyunda topladıkları ilk (B)ilgi jetonunda neler yazıyor ona bir bakalım sonra bu oyunla ilgili kendi fikirlerimi sizinle paylaşacağım.

"Rapunzel Kaçırıldı mı? Hayır!!

Olan şu: Rapunzel bütün gün bilgisayar oyunları oynadı ve oyunlar onda bağımlılık yarattı. İşte bu yüzden de hiç kuoföre gitmedi. Zavallı Rapunzel"

Bu kısa ve espirili (!) hikayenin ardından da oyun oynamak güzeldir ama bokunu çıkarırsanız bağımlılık yapar dikkat edin kendinizi kaptırmayın yoksa gitgide arkadaşlarınızı kaybedersiniz gibi gibi bir yığın öğüt veriliyor.

Oyun içinde de bir hayli sayıda bu tip jeton var ve hepsinde de uzun uzun öğüt veren metinler var. Yani oyundan çok bir kitap okuma seansı diyebiliriz.

Şu kadarını söylemeliyim ki, benim tanıdığım bu yaş grubunda olan hiç bir çocuk bunu yemez. Çünkü onlar çoktan Counter Strike ve Knight Online gibi oyunları benden çok daha iyi oynayabilecek bir seviyeye gelmiş durumdalar. Ben onlarla yarışamam bile, anında mermi manyağı yaparlar adamı. O yüzden bu tip oyunlar oynayarak almış yürümüş çocukları hiç bir ebeveyn wild web woods gibi bir oyunla kandıramaz. Çünkü bu oyun onların zekasının çok gerisin de...Zaten bu bir oyun dan çok ders çalışmak gibi bir şey olmuş. Kıytırık bir anahtar bulup gidip onunla kapı açıyoruz. O kapıya gidene kadar da o güne kadar duymadığımız bin türlü öğüt dinliyoruz.

Sonuç itibariyle Monaco ve Finlandiya hükümetleri eminim bu site için dünyanın parasını harcamışlardır. Kendi ülkelerindeki çocukları bilemiyorum ama burdaki veletler bu numaraları yemezler:)

0 yorum: