"Şu kadarcık..."

Sevgililer günü geyiği yapmayacağım deyip duruyordum kendi kendime ama bir reklam var ki yazmadan edemedim. Hani "şu kadarcık bir şeyi nasıl unutursun" demiyor mu, o işte. Tam olarak mantığını çözebilmiş değilim. Yok ben ayakkabı numaranı hatırlıyorum, yok çayını kaç şekerli içtiğini biliyorum da sen şu kadarcık birşeyi nasıl hatırlamıyorsun. Ah be kızım onla bu bir mi?... Karşılaştırdığı şeylere bak. Hem şu kadarcık şey dediğinin ederi nedir bir bilgin var mı? Sen ayakkabı numaramı unutma bende "şu kadarcık bir şeye" dünyanın parasını saçayım:) (para konusunda konuşmak çok iğrenç gerçekten ama şu kadarcık bir şey deyip insanın kafasına kakmasın oda:))
Hadi paradan vazgeçtim. İşime geldiği gibi, reklamın mantığının tersliğine de saldırmaya meyilliyim. Şu kadarcıkdan kastettiği küçük oluşu değil mi? O zaman unutmam gayet normal çünkü küçük bir şeyi unutmak daha kolay değil midir yoksa bir nedir?
Bazı işgüzar arkadaşlar, "iyi de küçük birşeyden kastettiği o değil ki" diye savunmaya geçebilirler...Geçmesinler... Durumun vehametinin farkındayım, çünkü yalnız geçecek olan bir sevgililer günü beni bekliyor:)

İngiltere'de Yeni İnternet Yasası

İngiltere'de internetten film ve müzik indirenlerin bağlantılarının, servis sağlayıcılar tarafından kesilmesini öngören yasanın hazırlıkları tamamlandı. Servis sağlayıcılar, internette film ve müzik indirdiğini tespit ettikleri abonelerinin internet bağlantılarını kesmek zorunda kalacak. Yasaya göre, yasadışı film ve müzik indirdiğinden kuşku duyulan aboneler önce birer mail gönderilerek uyarılacak. Aynı durumun ikinci kez tekrarlanması halinde, abonenin internet bağlantısı belli bir süreyle kesilecek. Yasa aynı suçu işlemekte ısrar eden kullanıcıların üçüncü kez yakalanmaları halinde, servis sağlayıcılarıyla olan anlaşmalarının iptal edilmesini ve internet bağlantılarının da tümüyle kesilmesini emredecek. AA.


bigoo.ws