HACİMLİ BİR GİRİŞ

Höptedenek!..

İlk blog yazımın böyle olmasını istedim. Yani herhangi bir ön çalışma ürünü olmasın, aklıma gelen ilk kelimeyle başlayayım ve öyle devam edeyim dedim. Çünkü girişler benim için hep zorlayıcı ve yorucu olmuştur. "Girişler" ve "Sonuçlar". Ne bir şeye başlayabilirim ne de bir şeyi sonlandırabilirim, hep ortalarda bir yerlerde seyretmeyi yeğlerim. Ama insanın aklına gelen ilk kelime "Höptedenek" olursa bilemiyorum sonuçları katlanılmaz olabilir, ancak her nasıl olursa olsun artık dönüş yok, "çoban süzgeci" yayın hayatına "höptedenek" girmiş oldu.
Tam olarak ne yapmak istediğim konusunda derin şüpheler içinde olsam da bu alanla ilgili kesin olan tek bir tamınlama varsa o da "paylaşım"dır. O yüzden çoban süzgeci bir günlük den çok bir paylaşım platformudur. Ancak şunu da itiraf etmeliyim ki bir çok kişisel web sitesi ve bir o kadar da blog incelemiş biri olarak bu ağda yaşayan sonsuz sayıda çok yetenekli ve bir o kadar da üretken çalışmayı büyük bir saygı beğeni ve biraz da kıskanarak izliyorum.
Şu an hala bu blogun tasarımı ve teknik detayları üzerinde düşünmekteyim. O yüzden bir süre görsellikten yoksun bir tadilat dönemi geçireceğiz:) Tabi burda şu soru akıllara takılabilir; "neden tadilatı bitirip öyle başlamadın bu naneyi yemeye?" merak edenler için hemen ve en kısa şekliyle açıklayayım: tadilat hiç bir zaman bitmiyor :) Size hazır bir tasarım sunmak yerine değişimi ve gelişimi gün be gün görüp izleyeceğiniz bir alan oluşturmak niyetindeyim. Çok iddalı gibi görünen bu cümleden sonra eklemek isterim ki büyük beklentiler içine de girmeyin:)
Bu kısa ve doğaçlama giriş yazısıyla birlikte ilk hamlemi yapmış oldum ve eminim ki şimdi aklıma gelmeyen ama bu yazıya eklenmesi gereken bir milyon tane cümle şu an içinde olduğumuz bu son paragrafa noktayı koymamla birlikte, teker teker ortaya çıkıp bu yazıyı yeniden yazmam konusunda beni ikna çabalarına başlayacaklar. Ama şunu bilmenizi isterim ki dostlarım, böyle bir dönüş olmayacak:)


una ekle!