Sevgililer Gününe Yasak

Suudi Arabistan, tüm dünyada Perşembe günü kutlanacak olan Sevgililer Günü’nde sevgililerin birbirine kırmızı gül almasını yasakladı. Suudi basınında yer alan haberlere göre, İyiliği Teşvik ve Kötülükten Men Komitesi, başkent Riyad’daki çiçekçilere ve hediyelik eşya mağazalarına kırmızı renkteki her şeyi raflardan indirmeleri talimatı verdi. Bu bahsi geçen İyiliği Teşvik ve Kötülükten Men komitesi çok önemli işlerle ilgilenen bir kurum olsa gerek (!) Baksanıza hiç üşenmeden sırf halkının refahı ve huzuru için, kapı kapı dolaşıp kırmızı ıvır zıvır satışının yasaklandığını tebliğ ediyorlar.
Burada aslında, insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlük ve demokrasi adına söyleyecek çok söz ve yazacak çok kelime var, ama bu sefer benim merak ettiğim konu farklı. Acaba bu haber ABD basınında da yer alıyor mu? Çünkü, dünyanın muhtelif yerlerine demokrasi götürmeyi kendine borç edinmiş(!) bir devletin halkı, böyle bir habere acaba nasıl tepki gösterir ve ne düşünür. Hele bir de bahsi geçen yasakçı devlet, ABD’nin en sadık müttefiklerinden, dostlarından biriyse. Bilindiği gibi Suudi Kralı’yla baba ve oğul Bush’un ve dolayısıyla ABD yönetiminin arasından su sızmaz. Dostlukları o kadar iyidir ki, Bush Suudi Kralı’nı Texas’da kendi çiftliğinde ağırlar ve o çiftlikte el ele gezerken, objektiflere de neşeyle poz verirler.
Merak ediyorum, ABD halkı Suudi Arabistan’da akraba olmayan kadın ve erkeklerin bir arada bulunmasının yasak olduğunu biliyor mu?