Blog

Bugün biraz serbest atış yapmak niyetindeyim. Daha doğrusu yaptığım bu iş (coban suzgeci) hakkında bir kaç bilgi vermek istiyorum. Çünkü bu blogun sadece benim yazdıklarımdan ibaret olması taraftarı değilim. Çoban Süzgeci'nin ilk yazısında da belirttiğimiz üzere, bütün bloglarda olduğu gibi bu blogunda en temel amacı paylaşımdır. Bu paylaşımı gerçekleştirmek için de, Çoban Süzgeci'nin ilk hedefi yeterli sayıda takipçiye ulaşabilmek ve takipçileri için bir alışkanlık halini almasını sağlamaktır.
Yeterli sayıda takipçiye ulaşabilmek için bir çok teknik ayrıntıyla ilgilenmek gerektiğinden, Çoban Süzgeci'nin şu an için oturmuş bir içeriği yoktur. Ancak şimdilik kafamda olan ve oluşturmak istediğim bu blogda, benim yazdıklarımın dışında ne tür bilgiler paylaşılacağı üzerinde bir kaç şey yazmak istiyorum.
Öncelikle güncelleştime konusunda şunu söyleyebilirim; güncelleştirmeler, öğleden sonra ve geceyarısı omak üzere günde iki kere yapılacak.
Bunun dışında dikkatimi çeken ve paylaşılmasında fayda gördüğüm internet teknolojisi haberlerine ve web sitesi/blog tanıtımlarına, henüz gösterime girmemiş filmler hakkında duyuru, tanıtım ve tavsiyelere, ilk etapta Ankara için olmak üzere tiyatro ve konser duyurularına yer vereceğim.
Blogun sağ tarafında ki başlıklar da dinlemenizi istediklerim kısmı haftada bir kere güncellenecek, bunu dışında benim gibi ingilizce sınavlarına hazırlananlar için, çeşitli sınavlardan seçtiğim üç kelimeyi ve anlamlarını her gün güncellenecek şekilde ekleyeceğim. (yani hiç bir şey yapmıyosan bari günde 3 kelime ezberle kampanyası:))
Bütün bunlardan başka Çoban Süzgeci'nin bir mail grubu oluşturma planı var. Üyelerine haftada bir tanıtım ve hatırlatma maili atacak gruba katılmak için şimdilik yapabileceğiniz tek şey cobansuzgeci@yahoo.com adresine bir mail atmak olacak. (attığınız mailde istediğinizi yazabilirsiniz:)
Şimdilik Çoban Süzgeci ile ilgili söyleyeceklerim bu kadar. Okuma zahmetini gösterenlere teşekkür ediyorum:) (lütfen öneri, istek ve eleştirilerinizi de cobansuzgeci@yahoo.com adresine yollayın)

Facebook, artık hesap ''silmeye'' izin veriyor

Üye olanların sadece hesaplarını "dondurmaya" izin veren Facebook, artık üyelerinin hesaplarını silmelerine olanak veriyor. Hesapları silme seçeneğinde değişikliğe giden Facebook, artık kullanıcıların bu isteklerini e-posta ile kendilerine iletmelerini istiyor. Yardım sayfalarında değişikliğe giden site, Facebook'a atılacak e-posta ile kullanıcıların hesaplarının silineceğini bildirdi. Ancak Facebook, hala üyelerin hesabını kendisinin 'tek tıkla' silmesine izin vermiyor. Facebook, üyelerin, hesaplarını dondurmasına izin verirken kişisel bilgilerinin bir örneğini sitenin sunucularında tutuyordu. Bu özelliği sayesinde Facebook çok eleştiri alıyordu. (milliyet)