iletişim



cobansuzgeci@yahoo.com


Eski Dost He-Man


He-Man Master Of The Universe

80'li yılların ortalarına doğru çekilmiş süper kahraman ve icraatları tadında bir çizgi film.130 bölüm tekmili birden çekilmiş dizimizde amaç Eternia'yı ve Şato'sunun sırlarını İskeletor'un (Skeletor - Kemikli kuru bi bünye olmasına rağmen gayet adaleli bir vücuda sahiptir) kötü emellerinden korumaya çalışmaktır.


He-Man Eternia prensi Adam'ın süper karakteri olan ikinci karakterdir.

Burada her ne kadar Fight Club tarzı bir şizofrenlikle bire bir örtüşmesede Adam'ın rahatsız olduğu su götürmez bir gerçektir.

Ayrıca kanaatimce Adam'ın çift kişilikli olmasının altında yatan en büyük etken onun gay olmasıdır. Tabi bu benim hüsnü kuruntum da olabilir. Ama pembelere bürünmüş sarı uzun küt saçlı ve kas geliştirmeye hatrı sayılır bir mesai ayırmış bu süper kahramandan biraz şüphelenmeyede hakkım var:)


Bunun dışında eklememiz gereken bir de kılıç hadisesi
var.Gölge mağarasının gizli güçleri kendi taşıdığı kılıcı ile ilişkilidir.Kılıcını havaya kaldırıp "Gölgelerin gücü adına" demesiyle bizim kibar Adam "Master Of The Univers"a dönüşür.

He-Man'in bir de yol arkadaşı vardır ki ona da kendi çift kişilikli rahatsız ruh halini sirayet ettirmiştir. Allahın titreği kılıçtan ışını yiyince (nasıl bir gaz alıyosa artık) Rooaarrr!!! diye Atılgana dönüşmektedir.

Bu ve buna benzer süper kahraman hikayelerinde her zaman süper kahramanın yanında takılan sevimli, espirili, sakar, ezik bir tipte yaratılır. Bu tipler asla birinci adam olamazlar ve asla güzel sevgilileri olmaz:) Bu çalışmada da ezik haşarı eksikliği Orko adlı bir tanımlanamayan uçan cisim ile giderilmiş. (ezik mezik ben severim orkoyu)